<h2>Αγγειοχειρουργός  Χριστοφορίδης Μιχαήλ</h2><p>Βασιλίσσης Σοφίας 37, Κολωνάκι</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.aggeiologos-xristoforidis.gr/contact.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Αγγειακές Παθήσεις</h2><p>Οι παθήσεις των αγγείων είναι συχνές, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει η δέουσα προβολή της αξίας της πρόληψης και της έγκαιρης θεραπείας τους.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.neoathinaion.4ty.gr/more2.php?l=el&id=4937' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Διαβητικό Πόδι</h2><p>Η σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους έχει επιφέρει εντυπωσιακή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.neoathinaion.4ty.gr/more2.php?l=el&id=4938' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Θεραπεία Κιρσών</h2><p>Με την εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών έχουν επιτευχθεί άριστα αποτελέσματα με διάρκεια σε βάθος χρόνου.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.neoathinaion.4ty.gr/more2.php?l=el&id=4939' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Διάγνωση Καρωτιδικής Στένωσης
Αγγειοχειρουργός Χριστοφορίδης Μιχαήλ

Διευθυντής Αγγειοχειρουργικού Τμήματος της Κεντρικής Κλινικής


 

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΡΩΤΙΔΙΚΗΣ ΣΤΕΝΩΣΗΣ

 

 

 
ΑΝΑΙΜΑΚΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
Πρόκειται για εξεταστικές μεθόδους που γίνονται στην εξωτερική επιφάνεια του σώματος και δεν απαιτούν την χρήση βελονών, καθετήρων και σκιαγραφικών ουσιών.
Οι εξετάσεις αυτές είναι ανώδυνες, ακίνδυνες και χωρίς παρενέργειες. Αυτές γίνονται σε νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και ιατρεία.
Στις μεθόδους αυτές χρησιμοποιούνται οι υπέρηχοι για την καταγραφή της αιματικής ροής, την απευθείας απεικόνιση μίας αρτηρίας καθώς και τον βαθμό αρτηριακής στένωσης.
Κορυφαία αναίμακτη εξέταση είναι η Triplex Υπερηχογραφία, η οποία σε έμπειρα ιατρικά χέρια δίνει ιδιαίτερα αξιόπιστα στοιχεία για τον ενδοθήλιο των καρωτίδων, για την ύπαρξη ή μη στενωτικής βλάβης και για την ποιότητα της αθηρωματικής βλάβης (το υλικό που την έχει δημιουργήσει). Η ποιότητα (σύσταση) της αθηρωματικής βλάβης αποτελεί σήμερα μια πολύ σπουδαία πληροφορία για τον γιατρό, προκειμένου να καθορίσει τα θεραπευτικά μέτρα που πρέπει να ακολουθήσουν.
 
 
 
 
 
ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
Η ανάδειξη μιας αρτηρίας με ακτίνες  Χ  ονομάζεται αρτηριογραφία.
Επιτυγχάνεται με Αξονικό ή Μαγνητικό Τομογράφο και χρήση σκιαγραφικής ουσίας που εισάγεται στον οργανισμό με ένα μικρό φλεβοκαθετήρα που τοποθετείται στο χέρι.
 
Σήμερα η Αξονική και η Μαγνητική Αγγειογραφία έχουν κατακτήσει σπουδαία θέση στην διαγνωστική φαρέτρα του Αγγειοχειρουργού, ενώ η αξιοπιστία τους μπορεί να υπερβαίνει το 95%.
 
ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
Η εκλεκτική ψηφιακή αφαιρετική αρτηριογραφία είναι από πλευράς αξιοπιστίας η κορυφαία εξέταση (98-99%) και διενεργείται με τοποθέτηση καθετήρα στην βραχιόνιο ή μηριαία αρτηρία, μέσω του οποίου διοχετεύεται η σκιαγραφική ουσία στο σώμα.
Ο έμπειρος Αγγειοχειρουργός, αφού εκτιμήσει τις αναίμακτες και τις ελάχιστα επεμβατικές εξεταστικές μεθόδους, θα αποφασίσει εάν ο διαγνωστικός έλεγχος της καρωτιδικής στένωσης απαιτεί και τη βοήθεια της ψηφιακής αρτηριογραφίας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 37, Κολωνάκι 10675 / Αθήνα
Τηλέφωνο: 2107294101
Κινητό:6944541248